top of page
  • Foto del escritorNAYOX

Nayper Motor presenta en primícia a Lleida el nou Classe A.


Nayper Motor, concessionari oficial de Mercedes-Benz a Lleida, va portar en primícia la presentació del nou model de Mercedes-Benz Classe A en una festa plena de gom a gom a la discoteca referent de l’estiu, Biloba.


El nou Mercedes-Benz Classe A estrena el que la pròpia marca denomina una “revolució en l’habitacle”. Es tracta de l’anomenat MBUX (Mercedes-Benz User Experience) i consisteix en un sistema multimèdia de nova generació.

En relació a l’entreteniment, les novetats més destacables en aquest nou sistema són: la interface del nou disseny, l’ús d’intel·ligència artificial, el concepte de control tàctil, noves funcions en matèria de connectivitat, realitat augmentada i la possibilitat de realitzar actuacions automàtiques del sistema.



Quadre d’instruments digitals, constituït per dues pantalles, de 7 o 10 polsades depenent del nivell d’acabat, completament personalitzables.


La pantalla és ara tàctil (la dreta) i amb capacitat com en un smartphone (permet rotar, augmentar i disminuir el zoom pessigant, etc…). Cadascuna de les dues pantalles també es controla individualment des dels dos comandaments tàctils del volant (un a cada costat), com en els últims models de la casa.



Control per veu “Hey Mercedes”


La revolució més important del nou model: un sistema de reconeixement de veu millorat, activat ara a la veu de “Hey Mercedes” (o a través del botó corresponent del volant) i que reconeix un llenguatge més natural, sense necessitat que l’usuari es conegui els comandaments prèviament fixats. Si es vol activar la calefacció, n’hi ha prou amb dir “tinc fred”, en lloc de fixar la temperatura. Mercedes-Benz assegura que el Linguatronic del cotxe és capaç d’entendre diverses formes de preguntar les coses. Així doncs, la màquina s’adapta a tú i no a l’inrevés.

Per exemple, serà igual dir “Farà sol demà a Lleida?” que “Necessitaré ulleres de sol a Lleida demà?”. El resultat que doni el sistema serà el mateix, encara que ara utilitzarà diverses formes per al missatge. No serà sempre el mateix, per entendre’ns.




Millores a “Mercedes me connect”

Els serveis connectats de la marca també s’han millorat. El nou model presenta la navegació connectada a les infraestructures i és capaç d’informar-nos de les condicions de la carretera, de la localització del vehicle a través de l’aplicació per al telèfon (o smartwatch) o d´avisar·nos en cas que al nostre vehicle li hagin donat un cop mentre està aparcat.

El sistema també mostra, per exemple, les nostres cites de l’agenda (fins i tot l’hora a la qual hem de sortir cap a la destinació per arribar a temps, tenint en compte el tràfic), els preus de la gasolina en les diferents gasolineres de la ruta o la disponibilitat de places d’aparcament prop de la nostra destinació.

A més, utilitzant funcions predictives, el sistema pot suggerir-te una destinació habitual (l’oficina al matí, de dilluns a divendres), l’emissora de ràdio que sols escoltar o el número de telèfon al que habitualment truques certs dies a certes hores.



Realitat augmentada


El nou Classe A és capaç d’utilitzar una imatge de l’entorn (presa per les càmeres del vehicle) per mostrar informació rellevant a les pantalles, tals com els noms dels carrers o fletxes per indicar-te on has de girar per arribar a la destinació.



81 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page